Sjors van der Leest /

Interior architecture - Furniture

Hello@sjorsvanderleest.nl


2011, Jan, NED

Minimalistic kitchen

Het ontwerp van deze keuken kwam naar aanleiding van de ruimte indeling die veel verbeterd kon worden. Door het blad recht door te trekken tot het einde van de muur en hier geen hoek in te maken, krijg je meer werkruimte + meer optische ruimte. Het is nu een hangende balk tussen de twee muren in. Aan deze muur, wat hoger hangt een overeenkomstig vormgegeven balk welke de bovenkastje herbergt. Het blad is extra diep [10 cm meer blad betekende in dit geval 30% meer opbergruimte]. Natuurlijk kun je dan de bovenkastjes niet ondiep laten i.v.m. reikwijdte, door deze dieper te maken kon hier een professionelere afzuigkap in geplaatst worden. Alles greeploos door een greeplat achter de deurtjes of een doorstekend deurtje t.o.v. het kastkorpus. Om de vormgeving van de keuken kompleet te maken is aan de andere kant gekozen voor pure basisvormen waarvan er een staat, en een hangt half in de muur. Dit geeft een speels effect en zorgt voor meer loopruimte zonder veel werkruimte in te moeten leveren. Deze kant van de keuken is ook greeploos uitgevoerd, met een greeplat achter de frontjes of met tip-on sluiting. De gebruikte materialen zijn, hoogglans gespoten MDF, watervast melamine geplastificeerd spaanplaat. Moso bamboo drielagen bamboe meubelplaat met een zijdeglans afwerking. Als blad een witte kwartscomposiet.


4/7

Next project: → primaryschool Oudegod

Previous project: ← wooncentrum van Donzel.

Minimalistic kitchen